Van Wellen maakt een belangrijke stap richting CO2-neutraliteit met duurzame energieproductie

Van Wellen produceert nu duurzame energie en wekt jaarlijks meer energie op dan wat de sites verbruiken.
Van Wellen Group - Logo - Helexia

Van Wellen, een belangrijke speler in het vastgoed, is al drie generaties actief in logistieke opslagplaatsen, project development en kantoorgebouwen. In de logistieke sector, en meer specifiek in de Haven van Antwerpen, was Van Wellen op zoek naar duurzame energieoplossingen voor hun logistieke opslagplaatsen.

De Antwerpse vastgoedgroep is constant op zoek naar manieren om de best mogelijke dienstverlening te garanderen voor haar huurders. Eén van de belangrijkste aspecten hierbij is de stroomvoorziening voor gebouwen en apparatuur. Binnen de operationele bedrijfskosten, neemt de aankoop van stroom namelijk een groot aandeel in beslag.

Lokaal geproduceerde stroom aan een aantrekkelijke prijs

Van Wellen is overtuigd dat ze sterk moeten inzetten op verduurzaming en zag een opportuniteit om samen te werken met Helexia.

Door zelf groene stroom op te wekken op de daken van hun logistieke opslagplaatsen, kan Van Wellen lokaal geproduceerde stroom aanbieden tegen een aantrekkelijk tarief. Op die manier werken ze aan de verduurzaming van hun gebouwen én verminderen ze aanzienlijk de operationele kosten voor haar huurders. De vastgoedgroep wekt nu jaarlijks zelfs meer energie op dan wat de sites verbruiken!

Helexia zorgde voor de voorcalculaties, gedetailleerde businessplannen, alle nodige financieringsdocumenten, de installatie van de zonnepanelen en de aansluiting op het distributienetwerk. In totaal werden er ongeveer 20.000 zonnepanelen geplaatst op acht verschillende sites in de Haven van Antwerpen. Momenteel worden er ruim 3.000 zonnepanelen bijgeplaatst!

Met een uitgebreid onderhoudscontract kan Helexia de energieprestaties van de zonnesystemen analyseren en optimaliseren. Hierbij geniet Van Wellen ook van preventief onderhoud. Bij problemen voert Helexia de nodige herstellingen in regie uit.

Open en transparante communicatie, dé basis voor een sterke samenwerking

Dankzij transparante en open communicatie werken Helexia en Van Wellen nu al enkele jaren succesvol samen.

In alle oplossingen die Helexia aanbiedt, geloven we dat we altijd open en eerlijk moeten zijn in de keuzes die worden gemaakt. Van Wellen kijkt ook altijd met een gezond kritische blik naar elk voorstel. Hierdoor is er een samenwerking ontstaan die zeer constructief én positief is.

Het vertrouwen van de vastgoedgroep in Helexia heeft geleid tot andere zaken waar we bij Helexia enorm trots zijn. Jan De Block, Director Projects & Facilities bij Van Wellen, is ook actief bij Brandweer Zone Rand. Recent nodigde hij ons uit voor een aantal opleidingen waar we met plezier op ingingen. Zo gaven we een vijftal opleidingen over brandveiligheid bij de plaatsing van zonnepanelen.

“De transparantie en eerlijkheid van Helexia was voor ons een ongelofelijke troef in de succesvolle realisatie van het project”

Jan De Block*

Wilt u net zoals Van Wellen bouwen aan een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen realiseren we de energietransitie van uw bedrijf!

Lees hier ook meer over onze duurzame oplossingen voor energieproductie.

*Bron