Onze aanpak

Helexia begeleidt u op korte of lange termijn om de energiekosten en CO2-uitstoot van uw bedrijf te verlagen met duurzame energieoplossingen. Kom meer te weten over onze aanpak.
Diensten - Helexia

Duurzame energie, een kans voor uw bedrijf.

Door duurzame energieoplossingen in uw bedrijf te implementeren, geniet u van tal van voordelen die uw bedrijf én onze planeet een betere toekomst geven. Denk aan meer winst, een lagere ecologische voetafdruk, en een toekomstgerichte marktpositie. 

Energieprestatiecontract (EPC)

Dankzij een EPC krijgt u gegarandeerd de energiebesparing die wordt vooropgesteld.

Derdepartijfinanciering

Helexia kan volledig instaan voor de financiering, waardoor u zelf geen hoge investeringen maakt.

Subsidies

Helexia ondersteunt je met voordelig energieadvies.

Helexia - Duurzame energie produceren

360° benadering van energie

Helexia hanteert een 360° benadering om u op alle vlakken van energie vooruit te helpen. Van de analyse van uw huidige situatie en operationele uitvoering van acties tot het energiebeheer van uw bedrijf en opvolging van de resultaten.

Om uw economische en ecologische doelstellingen te realiseren, stellen we samen een stappenplan op. Hiermee heeft u een overzicht van de belangrijkste stappen van uw energietraject, volledig in lijn met uw behoeften en beschikbare middelen.

Ongeacht hoever u staat met de energietransitie van uw bedrijf, Helexia biedt u ondersteuning op maat en op garanties op het resultaat.

Is uw bedrijf klaar voor de transitie naar duurzame energie?

Bekijk het uitgebreide aanbod van Helexia! Van workshop, tot strategie en effectieve implementatie. Helexia is uw partner in energiestrategie.

Derdepartijfinanciering

Naast onze 360° benadering, bent u vrij om de financieringsoplossing te kiezen die het beste bij uw situatie past. Helexia is een solide financiële partner die kan financieren indien u dat wenst. Op die manier garanderen we optimaal comfort en zekerheid. Wij nemen de verantwoordelijk voor de uitvoering van uw energieprojecten op ons, zodat u zorgeloos kan focussen op uw kernactiviteiten.

Wij leveren u gedetailleerde businessplannen met alle nodige informatie, waardoor u gemakkelijk de verschillende oplossingen kan vergelijken. U heeft dus zelf de keuze om uw project zelf te financieren of de investering aan Helexia over te laten.

Kies u ervoor om uw energieproject te laten financieren door Helexia? In veel gevallen blijft dit voor u off-balance en bespaart u vanaf het eerste jaar, zonder hiervoor te moeten investeren!

Helexia - Derdepartijfinanciering
Helexia - Turnkey oplossingen

Turnkey

Helexia maakt een prijs voor uw project, en levert af volgens het sleutel-op-de-deur principe. U heeft een vaste prijs, en slechts 1 tegenpartij, Helexia.  Wij kopen de nodige materialen, contracteren de verschillende onderaannemers, zorgen voor de planning, de correcte uitvoering van de werken en bieden de service na verkoop.  

Met een turnkey oplossing, investeert u zelf, maar krijgt u dezelfde installaties en dezelfde kwaliteit dan wanneer Helexia financiert. Heeft u enkele jaren later nood aan investeringsbudget, dan kan Helexia de installatie alsnog financieren als 3de partij investeerder.

Energieprestatiecontract

Helexia garandeert de energiebesparing die wordt vooropgesteld met een energieprestatiecontract (EPC), maar hoe zit dit in elkaar?

Bij de uitvoering van uw energieaudit, maken onze experts besparingsberekeningen. Om zeker te zijn dat u de vooropgestelde besparing krijgt, kunnen we dit vastleggen in een EPC.

Dankzij monitoring kunnen we nauwkeurig de energieprestaties van uw nieuwe installaties bijhouden en verwerken in een onafhankelijke software. Hier gaan we na of uw bedrijf minder of meer bespaart dan vooropgesteld in het EPC.

Bespaart u minder dan vooropgesteld? Dan betalen wij het verschil terug.

Bespaart u meer dan vooropgesteld? Dan ontvangen wij een bonus als motivator om uw energieverbruik verder te optimaliseren.

Helexia - Energieprestatiecontract

Projectmanagement

U beslist in welke mate Helexia betrokken wordt in uw energieproject. Heeft u specifieke zaken waar u zelf voor wil zorgen? Geen probleem, wij brengen al het andere in orde, in het grootst mogelijke comfort voor u.

Helexia kan instaan als een projectmanager voor uw energieproject. U koopt de nodige materialen echter rechtstreeks van verschillende leveranciers of onderaannemers. Maar wij voeren de zaken uit die ons worden toevertrouwd en volgen op wat anderen moeten realiseren. Vervolgens zorgen we voor de nodige tools zodat u de energieprestaties van uw installaties kan raadplegen en controleren.

Indien gewenst, kunnen we het volledige onderhoud van de installaties uit handen nemen. We rapporteren op maandelijkse basis, zodat u zorgeloos verder kunt.

Samen met u bepalen we:

De scope van de werken i.f.v. de beschikbare middelen, strategische ambities, mogelijke quick-wins, etc.

Wie welke elementen uitvoert i.f.v. de aanwezige kennis en beschikbare tijd binnen uw bedrijf, de vertrouwelijkheid van informatie, uw huidige relaties, etc.

De planning

Wie welke elementen financiert

Wie welke elementen onderhoudt en de resultaten ervan rapporteert

Zet de stap naar een duurzame toekomst

Contacteer ons en samen kijken we hoe uw bedrijf kunnen verduurzamen zonder zelf te investeren. Benieuwd welke mogelijkheden er al zijn voor uw bedrijf? Doe de check! 

Neem contact op

We leggen een afspraak vast om uw huidige situatie te bespreken en gaan na welke doelen u wilt behalen.
1

Vrijblijvende offerte

Als u groen licht geeft, gaan we direct aan de slag om uw energietransitie te realiseren!
2

Stap naar groene energie

Als u groen licht geeft, gaan we direct aan de slag om uw energietransitie te realiseren!
3