Lees de meest gestelde vragen over Helexia.

Helexia is actief op meerdere energievlakken binnen verschillende sectoren. Door de verscheidenheid van onze activiteiten kunnen er veel vragen ontstaan. 

 Lees hier de 10 meest gestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen u zo snel mogelijk verder 

De Europese Commissie streeft ernaar om de CO2-uitstoot met 55% te verminderen tegen 2030. Elke lidstaat maakt deel uit van deze dynamiek.  

 Ook België heeft ambitieuze doelstellingen. De Vivaldi-coalitie wil de uitstoot van broeikasgassen voor België verminderen. 

 Koolstofneutraliteit wordt nagestreefd tegen 2050. Daarom is een groot deel van het Belgische Covid-herstelplan gericht op het versnellen van de energietransitie. 

De urgentie van de klimaatcrisis vereist dat we de energietransitie snel en krachtig doorvoeren. De Europese richtlijnen en de Belgische regelgeving worden steeds veeleisender. 

 Door nu actie te ondernemen, profiteert u van de financiële steun die voor de voorlopers is gereserveerd en kan u uw doelen realiseren op uw voorwaarden. Eens de huidige richtlijnen dwingende regels worden, zijn er twee mogelijke scenario’s 

 • De steunmaatregelen verdwijnen 
 • De steunmaatregelen worden drastisch beperkt en de uitvoertermijnen worden veel korter 

In beide gevallen moet u onvoorbereid en met tijdsdruk beginnen aan uw energietransitie. Dit leidt tot hoge kosten en legt een enorme druk op uw organisatie. Helexia kan u begeleiden om uw strategie in de beste omstandigheden uit te voeren, ontdek hier hoe. 

Het is van essentieel belang om een actieplan op te stellen dat is aangepast aan: 

 • De noden van bedrijf 
 • Uw doelstellingen op vlak van energieprestaties en CO2-uitstoot 

 De eerste stap is een goed geïnformeerde beslissing nemen omtrent uw doelstellingen. Om u hierbij te helpen organiseert Helexia een workshop voor uw bedrijf. Naderhand maken we een  gedetailleerde studie van uw processen en energiebehoeften en gieten we dit in een actieplan of Strategisch Energie Plan. 

Dit plan zorgt voor een optimaal energie-en investeringsbeleid in uw onderneming, op zowel korte als lange termijn. 

Helexia helpt u om uw energiestrategie stap voor stap op te bouwen, ontdek hier hoe. 

Helexia is uw energiepartner voor de lange termijn. U bepaalt de mate van betrokkenheid die u van ons verwacht. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij optreden als studiebureau, investeerder, projectmanager, enz. 

We kunnen u helpen bij een alleenstaand project of begeleiden u op lange termijn om uw ambitieuze energiedoelstellingen te realiseren. Lees hier meer over onze aanpak. 

Als u geen budgetten hebt voor de energie-efficiëntie van uw gebouw en liever investeert in de ontwikkeling van de kernprocessen van uw bedrijf, biedt Helexia financieringsoplossingen aan. 

 In dat geval profiteert u van nieuwe installaties, die uw energieverbruik onmiddellijk verlagen. De gegarandeerde besparingen wordt deels gebruikt om de installatie te financieren. 

 Helexia biedt resultaatgaranties bij de volledige looptijd van het contract. Aan het einde van het contract worden de installaties, die op kosten van Helexia onderhouden zijn geweest, in perfecte staat aan u overgedragen. Klik hier om meer te lezen over de financieringsmogelijkheden die Helexia biedt. 

Ondersteuning op maat en garanties op het resultaat. Helexia is niet alleen een partner die u begeleidt in het maken van moeilijke keuzes, maar ook een solide financiële partner die kan financieren als u dat wilt. 

Uw grootste voordeel is comfort en zekerheid. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van uw energieprojecten op ons, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. Lees meer over onze uitgebreide diensten. 

De prestatiegaranties komen in verschillende vormen, en zijn afhankelijk van het project dat u met Helexia uitvoert: 

 • Voor zonnepanelen, garanderen we een minimale elektriciteitsproductie voor elk uur zonneschijn. 
 • Voor energiebesparingsprojecten garanderen we de jaarlijkse besparing in kWh. 
 • Voor full-service contracten garanderen we wat afgesproken werd: een vooraf bepaalde temperatuur, hoeveelheid licht, etc. 

Dit is sterk afhankelijk van het type project. 

 • Voor zonnepanelen rekent u best 3 à 4 maanden tussen de eerste voorstudie en het opleveren van de installatie. 
 • Energieaudits kunnen we snel uitvoeren. Afhankelijk van het aantal metingen wordt het rapport afgeleverd na ongeveer 4 weken vanaf de start van de metingen. 

Indien Helexia er niet in slaagt om af te leveren wat er afgesproken was bieden we twee oplossingen: 

 • Helexia betaalt een vooraf bepaalde schadevergoeding 
 • Helexia trekt het bedrag af van de kosten die de klant moet betalen. 

Voor energieadvies kan u steun krijgen van de KMO-portefeuille. Voor de plaatsing van zonnepanelen dient u deel te nemen aan een tender, en krijgt u een eenmalige premie als investeringssteun. 

Verder kan u genieten van de investeringsaftrek in uw vennootschapsbelasting. Voor warmtekrachtkoppeling en ledverlichting zijn er eveneens subsidies. Gezien de complexiteit hiervan, neemt u best contact op met Helexia voor meer informatie. 

Heeft u een vraag die niet tussen deze lijst staat? Aarzel niet om ons te contacteren! We helpen u graag verder.

Onze werken

We laten graag enkele voorbeelden zien van interessante projecten. Zo krijgt u een idee van de besparingen die onze klanten hebben gerealiseerd.

Zet de stap naar een duurzame toekomst

Contacteer ons en samen kijken we hoe uw bedrijf kunnen verduurzamen zonder zelf te investeren. Benieuwd welke mogelijkheden er al zijn voor uw bedrijf? Doe de check! 

Neem contact op
We leggen een afspraak vast om uw huidige situatie te bespreken en gaan na welke doelen u wilt behalen.
1
Vrijblijvende offerte
Als u groen licht geeft, gaan we direct aan de slag om uw energietransitie te realiseren!
2
Stap naar groene energie
Als u groen licht geeft, gaan we direct aan de slag om uw energietransitie te realiseren!
3