Strategisch plan

Ons doel is om samen met u vooruitgang te boeken, door u stapsgewijs te begeleiden met een energiestrategie aangepast aan uw bedrijfssituatie.

Wat is het doel van het Strategisch Energie Plan?

Het Strategisch Energie Plan biedt een overzicht van alle mogelijke acties die u kunt ondernemen om duurzaam om te gaan met uw energie. Het is een gids die u helpt om uw economische en ecologische doelstellingen te bereiken, in functie van uw economische draagkracht. 

Met het Strategisch Energie Plan bieden we u de mogelijkheid om duurzaam aan de slag te gaan met de te ondernemen acties op korte, middellange en lange termijn. Zo kunt u op uw eigen tempo de energietransitie realiseren. 

Bovendien brengen we u meteen op de hoogte als we merken dat de voortgang van de vooropgestelde doelstellingen niet op schema liggen. In dit geval, contacteren we u proactief en gaan we op basis van het Strategisch Energie plan verder helpen. 

Helexia - Duurzame energie produceren

Hoe wordt het Strategisch Plan bepaald?

Op basis van de Quick Carbon ID, workshop en energieaudit stellen we uw Strategisch Plan op om de nodige acties binnen uw bedrijf vast te stellen. Elk van deze maatregelen speelt een cruciale rol in het Strategisch Plan:

Quick Carbon ID

Met de resultaten van de Quick Carbon ID kunnen we weergeven wat de totale CO2-uitstoot is van uw bedrijf.

Workshop

Tijdens de workshop leggen we samen de energie-gerelateerde doelstellingen vast van uw bedrijf vast.

Energieaudit

Dankzij een grondige energieaudit brengen we de mogelijke energiebesparende maatregelen in kaart.

Wat staat er in het Strategisch Plan?

Volgende zaken worden gedefinieerd in het Strategisch Plan:

Maak gebruik van de KMO-portefeuille voor financieringsondersteuning: tot 35% voor middelgrote ondernemingen en 45% voor kleine ondernemingen, met een maximum van 7500€ per jaar. Klik hieronder voor meer informatie

Helexia - Derdepartijfinanciering

Waarom Helexia?

Sinds 2010 helpen we bedrijven overschakelen naar duurzame energie. We bieden op maat gemaakte energieoplossingen en uitgebreide financieringsopties zodat u gemakkelijk en efficiënt de energietransitie realiseert. 

140 miljoen

euro geïnvesteerd 

52 GWh

groene stroom geproduceerd per jaar

30 GWh

uitgespaard per jaar

40 000 ton CO2

vermeden per jaar

Onze klanten aan het woord

De voorbije jaren hebben we al talloze bedrijven kunnen vooruithelpen op verschillende vlakken van energie.
AlbertHeijn_logo
‘Door de hulp van Helexia hebben we zonder investering een PV-project gerealiseerd waardoor een groot deel van onze winkel draait op groene energie. De communicatie en de installatie van het systeem is op een uitstekende manier verlopen.'
Marco Van Ende
Van Wellen Group - Logo - Helexia
'De samenwerking met Helexia was een groot succes, we produceren nu meer groene energie dan wat onze klanten verbruiken. Van Wellen Group heeft dankzij Helexia een grote stap genomen in de richting van CO2-neutraliteit.’
Jan De Block
Sneyers BMW - Logo - Helexia
'Zeer tevreden over de afwerking en de manier van werken met Helexia.'
Bart Van Den Bossche