Correct onderhoud van uw installaties

Helexia kan instaan voor het onderhoud van uw zonnepanelen en andere energieinstallaties binnen uw bedrijf.

Helexia - Energietransitie naar duurzame energie

Geniet zorgeloos van uw groene energie

Het onderhoud van zonnepanelen is minimaal, maar met de correcte opvolging geniet u zorgeloos van alle voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Onderhoud van uw zonnepanelen blijft dus belangrijk voor: 

  • Optimale productie van hernieuwbare energie 
  • Langere levensduur van de installaties 
  • Zekerheid over het rendement 

 

Wilt u er zeker van zijn dat uw installaties optimaal blijven werken? Met een onderhoudscontract kunnen we elke installatie monitoren en bij een melding kunnen we het probleem meteen oplossen.   

Ontdek onze uitgebreide onderhoudsformules

Helexia installeert de hardware en configureert de software, zodat u uw energie (terug) makkelijk kan beheren dankzij onze slimme systemen . Volgende technieken dragen bij aan een efficiënt monitoringsysteem:   

  • Meetapparatuur om het verbruik te registreren 
  • Servers voor informatieopslag 
  • Alarmsysteem en signalisatie om onregelmatigheden te melden 
  • Softwareplatform om alles te controleren en van op afstand te besturen  


Onze experts installeren alles voor u, waardoor u meteen aan de slag kan. Dankzij een monitoringplan op maat, vereenvoudigen we verdere opvolging en weet u steeds of alle prioriteiten op de juiste plaats staan.
 

Bronze

Met de ‘Bronze’ onderhoudsformule heeft u alle voordelen van de ‘Monitoring’ onderhoudsformule én geniet u van preventief onderhoud. Concreet betekent dit dat we minstens één keer per jaar langskomen om het zonnesysteem te controleren.  

Hierbij worden loszittende onderdelen vastgemaakt, omvormers gecontroleerd en schoongemaakt, kleine herstellingen uitgevoerd. 

Silver

Met de ‘Silver’ onderhoudsformule heeft u alle voordelen van de ‘Bronze’ onderhoudsformule én zorgen we voor de schoonmaak van de zonnepanelen.

Door de zonnepanelen op jaarlijkse basis grondig schoon te maken, produceren ze altijd optimaal hernieuwbare energie.  

Gold

In de Gold formule zit naast preventief ook curatief onderhoud. Dit betekent dat we zonder meerkost tot 4 keer per jaar ter plaatse komen om in te grijpen wanneer het nodig is.

Dan herstellen of wisselen we omvormers, lossen we kabelproblemen of problemen in het AC-gedeelte van het zonnesysteem op, etc.  

Monitoring

Met de ‘Monitoring’ formule controleren we dagelijks de productie van uw zonnesysteem en eventuele alarmen die zijn afgegaan. Bij noodzaak tot interventie of de schoonmaak van de zonnepanelen, brengen we u meteen op de hoogte. 

Verder heeft u toegang tot de monitoring software zodat u zelf de productie van het zonnesysteem kan opvolgen. Bovendien ontvangt u maandelijks een rapport met de belangrijkste cijfers. 

Diensten - Helexia

All-in

Als een zonnesysteem gefinancierd is door Helexia, geniet u van onze all-in formule. Hierbij zorgen we voor het volledig onderhoud van uw zonnesysteem en zijn alle mogelijke kosten inbegrepen. Naast al het nodige preventieve en curatieve onderhoud, vervangen we ook stukken onder of buiten garantie, en waarborgen we de opbrengst onder eender welke omstandigheid. Wanner u uw zonnesysteem laat plaatsen door Helexia, maar de aankoop zelf financiert, is een all-in onderhoudsformule ook mogelijk.  

Bovendien zorgen we ook voor de onderhoud en correcte opvolging van andere installaties die door Helexia zijn geïnstalleerd en gefinancierd. Denk maar aan de verlichting van uw gebouw, energiemonitoring, laadpalen voor uw voertuigen en HVAC-installaties om uw gebouw te verwarmen en/of te koelen.