Quick Carbon ID

Helexia helpt uw bedrijf om CO2-neutraal te worden. Voor we dit kunnen realiseren, moeten we eerst uw CO2-uitstoot berekenen. Dit doen we met de Quick Carbon ID.

Hoe werkt een Quick Carbon ID?

Om u te kunnen begeleiden naar energiebesparing en energieoptimalisatie, is een eerste belangrijke stap de Quick Carbon ID. Met de Quick Carbon berekenen we de CO2uitstoot van uw bedrijf

  • Informatie huidige CO2-uitstoot verzamelen 
  • CO2-uitstoot berekenen 
  • Bronnen van CO2-uitstoot in kaart brengen 
Helexia - Quick Carbon ID uitvoeren

1. Informatie CO2-uitstoot verzamelen

Eerst verzamelen we de nodige informatie om uw CO2-uitstoot te kunnen berekenen. Denk onder andere aan energiefacturen en tankkaarten van werknemers. We brengen alles in kaart!

Helexia - Strategisch energieplan uitwerken

2. CO2-uitstoot berekenen

Als we alle nodige informatie hebben verzameld, gaan we aan de slag om de CO2-uitstoot te berekenen. Dankzij innovatieve carbon accounting software kunnen we alles accuraat meten én op data gebaseerde inzichten komen.

Helexia - Diensten - Onafhankelijk advies

3. Bronnen van CO2-uitstoot

Ten slotte gaan we na wat de meeste voornaamste bronnen zijn van uw CO2-uitstoot. Deze bronnen bepalen welke acties prioritair zijn en wat de terugverdientijd van elke actie is.

Benieuwd wat de totale CO2-uitstoot is van uw bedrijf?

Laat jouw Quick Carbon ID uitvoeren door Helexia.

Waarom Helexia?

Sinds 2010 helpen we bedrijven overschakelen naar duurzame energie. We bieden op maat gemaakte energieoplossingen en uitgebreide financieringsopties zodat u gemakkelijk en efficiënt de energietransitie realiseert. 

347 MW

geïnstalleerd

1250

fotovoltaïsche projecten

1000

proeflocaties

237K ton CO2

vermeden

Onze klanten aan het woord

De voorbije jaren hebben we al talloze bedrijven kunnen vooruithelpen op verschillende vlakken van energie.
AlbertHeijn_logo
‘Door de hulp van Helexia hebben we zonder investering een PV-project gerealiseerd waardoor een groot deel van onze winkel draait op groene energie. De communicatie en de installatie van het systeem is op een uitstekende manier verlopen.'
Marco Van Ende
Van Wellen Group - Logo - Helexia
'De samenwerking met Helexia was een groot succes, we produceren nu meer groene energie dan wat onze klanten verbruiken. Van Wellen Group heeft dankzij Helexia een grote stap genomen in de richting van CO2-neutraliteit.’
Jan De Block
Sneyers BMW - Logo - Helexia
'Zeer tevreden over de afwerking en de manier van werken met Helexia.'
Bart Van Den Bossche