Energiebesparing

Wilt u als bedrijf energie besparen, maar weet u niet waar te beginnen? Ontdek alle mogelijkheden met Helexia.

Hoe kan u als bedrijf energie besparen?

Energiebesparing is cruciaal voor elk bedrijf. Met de juiste energiebesparende maatregelen optimaliseert Helexia uw energieverbruik om kosten en CO2-uitstoot te verlagen.

Hierbij is het uitvoeren van een energieaudit een cruciale eerste stap. Verder garandeert Helexia uw vooropgestelde energiebesparing met een energieprestatiecontract.

Maak gebruik van de KMO-portefeuille voor financieringsondersteuning: tot 35% voor middelgrote ondernemingen en 45% voor kleine ondernemingen, met een maximum van 7500€ per jaar. 


Helexia - Energiebesparing

Energie besparende maatregelen

Er zijn verschillende mogelijkheden om energie te besparen. Een energieaudit is een goede eerste stap om te ontdekken welke energie besparende maatregelen er voor uw bedrijf geschikt zijn.  

Dit kan gaan  van een stookplaats vernieuwing, nieuwe ventilatie, de installatie van (geothermische) warmtepompen, ledverlichting, warmterecuperatie, tot slimme sturingen voor motoren, pompen, verlichting etc. Deze maatregelen passen we in uw Strategisch Energie plan  in, en gaan we na welke acties u, op korte en lange termijn, dient te  ondernemen om energie te besparen en ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Energieprestatiecontract

Dankzij een energieprestatiecontract, of EPC, krijgt u gegarandeerd de energiebesparing die wordt vooropgesteld. Bovendien kunnen we dit EPC ook in een formule gieten waarbij Helexia de investering draagt, en u ons over meerdere jaren ons terugbetaalt met uw energiebesparing.

Door het energieverbruik van uw bedrijf te monitoren met onafhankelijke software, gaan we nog na of we boven of onder de geprojecteerde energiebesparing zitten. Hieruit volgen twee conclusies:

Helexia - Energieaudit - Strategie

Waarom Helexia?

Sinds 2010 helpen we bedrijven overschakelen naar duurzame energie. We bieden op maat gemaakte energieoplossingen en uitgebreide financieringsopties zodat u gemakkelijk en efficiënt de energietransitie realiseert. 

140 miljoen

euro geïnvesteerd 

52 GWh

groene stroom geproduceerd per jaar

30 GWh

uitgespaard per jaar

40 000 ton CO2

vermeden per jaar

Onze klanten aan het woord

De voorbije jaren hebben we al talloze bedrijven kunnen vooruithelpen op verschillende vlakken van energie.
AlbertHeijn_logo
‘Door de hulp van Helexia hebben we zonder investering een PV-project gerealiseerd waardoor een groot deel van onze winkel draait op groene energie. De communicatie en de installatie van het systeem is op een uitstekende manier verlopen.'
Marco Van Ende
Van Wellen Group - Logo - Helexia
'De samenwerking met Helexia was een groot succes, we produceren nu meer groene energie dan wat onze klanten verbruiken. Van Wellen Group heeft dankzij Helexia een grote stap genomen in de richting van CO2-neutraliteit.’
Jan De Block
Sneyers BMW - Logo - Helexia
'Zeer tevreden over de afwerking en de manier van werken met Helexia.'
Bart Van Den Bossche