Europese Week van Duurzame Ontwikkeling (EWDO): Samen voor een Groene Toekomst

De Europese Week van Duurzame Ontwikkeling (EWDO) benadrukt belangrijke initiatieven voor een duurzamere toekomst. Bij Helexia ondersteunen we deze missie actief door zonne-energieprojecten te ontwikkelen en deel te nemen aan ecosysteemherstel, in lijn met de SDG’s van de VN.

De Europese Week van Duurzame Ontwikkeling (EWDO), die elk jaar plaatsvindt tussen half september en begin oktober, is een belangrijke periode om bewustzijn te creëren en actie te ondernemen voor een toekomst die meer respect heeft voor het milieu. Gelanceerd in 2015 in verband met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties, mobiliseert de EWDO duizenden actoren door heel Europa – bedrijven, burgers en organisaties – rond lokale en internationale projecten die zich richten op de ecologische transitie.

De 17 SDG’s vormen een ambitieuze routekaart om de grote mondiale uitdagingen aan te pakken, zoals armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Tijdens de EWDO ligt de nadruk op de rol die iedereen kan spelen in deze mondiale transformatie. Of het nu gaat om bedrijfsinitiatieven, burgeracties of projecten van NGO’s, elke bijdrage is essentieel om een duurzame toekomst op te bouwen.

Helexia: Een Betrokken Speler

Bij Helexia staat duurzaamheid centraal in onze missie. We integreren de SDG’s al sinds jaar en dag in onze strategie, met name wat betreft schone energie (SDG 7), duurzame steden (SDG 11) en klimaatmaatregelen (SDG 13). We zijn ervan overtuigd dat elk zonne-energieproject dat we ontwikkelen rechtstreeks bijdraagt aan deze doelstellingen door hernieuwbare energie te leveren en de CO2-uitstoot te verminderen.

In 2024 zijn we trots op onze prestaties die zich vertalen in concrete cijfers:

  • 386 MW aan geïnstalleerd zonnevermogen,
  • 1.081 GWh groene energie geproduceerd,
  • 1.785 voltooide zonne-energieprojecten,
  • 289.000 ton vermeden CO2-uitstoot bij onze klanten.

Deze resultaten tonen onze betrokkenheid om daadwerkelijk bij te dragen aan een duurzamere toekomst en bedrijven te ondersteunen in hun energietransitie.

Bomen Planten voor de Toekomst: Actie voor Biodiversiteit

Naast onze zonne-energieprojecten nemen we ook actief deel aan het herstel van ecosystemen en het compenseren van onze CO2-voetafdruk. In samenwerking met PlantC en de SRFB hebben we onlangs 1,000 bomen geplant om onze betrokkenheid voor de biodiversiteit te versterken en honderden tonnen CO2 op te slaan. Dit jaar hebben we ons voorgenomen om nog eens 100 bomen te planten, waarmee we bijdragen aan het behoud van ecosystemen en de strijd tegen klimaatverandering.

Samen Actie Ondernemen voor een Duurzame Toekomst

De EWDO 2024 herinnert ons eraan dat elke actie telt in de opbouw van een groenere toekomst. Bij Helexia zijn we ervan overtuigd dat de ecologische transitie afhankelijk is van gezamenlijke inspanningen. Door deel te nemen aan de EWDO bevestigen we opnieuw onze betrokkenheid voor een duurzame toekomst en nodigen we u uit om samen met ons deze uitdaging aan te gaan. Samen kunnen we een wereld creëren die meer respect heeft voor het milieu, voor de generaties die nog komen.

Neem contact met ons op om uw energietransitie te optimaliseren!