Helexia krijgt €60 miljoen financiering voor de ontwikkeling van zonne-energieprojecten in zes Europese landen

Helexia, een dochteronderneming van Voltalia, heeft een aanvullende financiering van €60 miljoen verkregen ter ondersteuning van 290 fotovoltaïsche projecten in Europa. Deze financiering, geleid door Bpifrance en La Banque Postale, versterkt Helexia’s positie op de markt voor duurzame energie.

Helexia, een dochteronderneming van Voltalia (Euronext Parijs, ISIN-code: FR0011995588) en een internationale speler in de energietransitie, kondigt de succesvolle afronding aan van een aanvullende financiering van €60 miljoen, als aanvulling op de eerdere pan-Europese schuldfinanciering van €90 miljoen die in juni 2023 werd zekergesteld.

De nieuwe financieringsfaciliteit ondersteunt een portefeuille van 290 operationele fotovoltaïsche (PV) daken en zonnecarports in zes Europese landen: Frankrijk, Italië, België, Portugal, Spanje en Hongarije. Deze strategische financiering stelt Helexia in staat om haar marktpositie in de regio te versterken en complete energieoplossingen te bieden.

Helexia blijft haar innovatieve financieringsstructuren en sterke partnerschappen inzetten om haar groei te versnellen en de energietransitie in Europa te ondersteunen. Deze laatste financiering onderstreept de toewijding van het bedrijf aan duurzame ontwikkeling en bevestigt haar rol als belangrijke speler in de hernieuwbare energiesector.

Deze financiering wordt geleid door Bpifrance en La Banque Postale, met deelname van La Banque Postale Asset Management, waarmee de langdurige relatie met deze partners wordt versterkt.