Samen een duurzame toekomst bouwen: de rol van Helexia in de energietransitie

Samen bouwen aan een duurzame toekomst met Helexia Belgium: wij geloven sterk dat de energietransitie een belangrijke economische kans is. Onze missie is bedrijven te begeleiden naar koolstofneutraliteit met op maat gemaakte oplossingen, waarbij service-excellentie en talentontwikkeling voorop staan. Ontdek hoe wij, samen met onze partners en medewerkers, werken aan een groenere toekomst en een blijvende positieve impact.

Bij Helexia Belgium zijn we ervan overtuigd dat de energietransitie niet alleen een ecologische noodzaak is, maar ook een onmisbare economische kans.

Ons doel is duidelijk: zoveel mogelijk bedrijven en gebouwen helpen om koolstofneutraal te worden, terwijl we een respectvolle en evenwichtige aanpak garanderen voor alle betrokken partijen. We willen onze visie en strategie met u delen en laten zien hoe we elke dag werken om deze missie te volbrengen.

Medeoprichters van Helexia Belgium: Levi Mariën en Jan Viroux

Het Belang van Klimaatactie

De energietransitie staat centraal in de Europese strategie om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken. Deze transitie gaat niet alleen over naleving van de regelgeving, maar biedt bedrijven een echte kans om zich te onderscheiden en op lange termijn waarde te creëren. Door te investeren in duurzame energieoplossingen verminderen bedrijven niet alleen hun CO2-uitstoot, maar verzekeren ze zich ook van een concurrentievoordeel op een markt die steeds hogere eisen stelt op het gebied van milieuverantwoordelijkheid.

Service-excellentie: onze toewijding aan onze klanten

Om een toonaangevende energiepartner te zijn, plaatsen we service-excellentie in het hart van onze strategie. Dit betekent dat we innovatieve en op maat gemaakte oplossingen bieden die inspelen op de huidige ecologische uitdagingen. We zijn vastbesloten om onze beloften na te komen, of het nu gaat om onze collega’s, klanten of partners. Deze toewijding vertaalt zich in voortdurende verbetering van de kwaliteit van onze diensten, versterkt door verticale integratie, waardoor we onze afhankelijkheid van externe partners kunnen verminderen en tegelijkertijd optimale kwaliteit kunnen garanderen.

Talentontwikkeling: de sleutel tot onze duurzame groei

We geloven sterk dat ons succes onlosmakelijk verbonden is met dat van onze medewerkers. Daarom investeren we in interne talentontwikkeling en implementeren we sterke wervings- en retentiestrategieën. Een werkomgeving die een goede werk-privébalans, respect en eerlijkheid bevordert, is essentieel om de beste talenten aan te trekken en te behouden. We zijn ervan overtuigd dat door onze medewerkers in staat te stellen hun talenten te uiten en te experimenteren, we een cultuur van innovatie en excellentie creëren die ten goede komt aan ons hele bedrijf en onze klanten.

Sterke partnerschappen voor een succesvolle energietransitie

Hoewel goede interne samenwerking essentieel is, hebben we ook strategische externe partnerschappen opgebouwd met toonaangevende organisaties zoals FENAVIAN, BFA, en BELESCO. Dankzij deze allianties kunnen we een significante impact creëren door hand in hand te werken met onze partners om bedrijven te begeleiden bij hun streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Samen duurzame oplossingen bouwen

Onze ambitie is om de voorkeursleverancier te worden voor alle bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Dit betekent dat we nauw samenwerken met onze klanten om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen, terwijl we strikt onze contractuele verplichtingen nakomen. We geven voorrang aan onze klanten door altijd snel en respectvol te reageren op hun behoeften en ervoor te zorgen dat elk contract onder de beste voorwaarden wordt uitgevoerd.

We dekken alle aspecten van uw energietransitie met onze adviesoplossingen: koolstofvoetafdruk analyse, energie-audit, strategische energieplanning, enz. Evenals met onze bouwoplossingen: zonnepanelen daken, carports en veld installaties, warmtepompen, LED-verlichting, efficiënte HVAC-systemen, batterijen, oplaadstations, energiemonitoring, enz. Daarnaast helpen we u subsidies te verkrijgen en bieden we verschillende financieringsoplossingen (zelf-financiering, derde partij financiering : IPP-PPA, LEASING, CAAS-EAAS).

Een positieve impact: onze toewijding aan de toekomst

Tot slot geloven we bij Helexia dat elke actie, hoe klein ook, een positieve impact kan hebben op onze planeet, onze samenleving en onze gemeenschap. We werken aan het creëren van een werkomgeving waarin authenticiteit en samenwerking worden gewaardeerd en waar vertrouwen in de loop van de tijd wordt opgebouwd door middel van sterke relaties met onze klanten en collega’s. U kunt hier meer informatie vinden over onze waarden.

Tot slot zet Helexia alles in het werk om uw energietransitie te optimaliseren. Om uw CO2-uitstoot en energiekosten te verminderen, kunt u hier contact met ons opnemen: