Zet samen met Helexia de stap naar slimme mobiliteit

Eén ding is zeker, elektrische wagens winnen aan momentum. Maak de transitie richting een passende mobiliteitsoplossing.

Opel bouwt vanaf 2028 alleen nog maar elektrische wagens, Audi doet er nog een schepje bovenop en gaat dat al vanaf 2026 uitvoeren. De elektrificatie van de auto-industrie kent een stevige opmars.

The pressure is on, want België heeft concrete reglementen en plannen om de overstap naar een groen en elektrisch wagenpark te versnellen. De federale regering heeft beslist dat na 2026 alleen nog maar emissievrije bedrijfswagens, zoals elektrische, 100% fiscaal aftrekbaar zullen zijn.  Een transitie naar e-mobiliteit gaat hand in hand met een transitie naar hernieuwbare energie en energiebeheer. Als antwoord op deze steeds groeiende problematiek stelt Helexia een slimme en schaalbare aanpak voor!

Ready, set, Drive!

De exponentiële toename van e-mobiliteit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en legt de huidige problemen van onze energienetwerken bloot. Om meer elektrisch te kunnen rijden, moet een van de eerste actiepunten de toename zijn van het aantal beschikbare oplaadpunten, op het werk en publiek.

De meeste bedrijven hebben al eerste stappen gezet richting groene mobiliteit, maar bent u voorbereid op de hele transitie? Hoe denken uw medewerkers hier over? Wat zijn hun behoeften?

Wellicht heeft u al een paar oplaadstations om uw early adopters te faciliteren.  Geweldig!  Echter, het eenvoudig uitbreiden van uw netwerk van laadstations, brengt andere uitdagingen en veranderingen met zich mee! Hoe dient u te handelen wanneer zowel uw laadstations als uw energievraag moeten worden opgeschaald?

Stel u heeft een bedrijf met 50 werknemers waarvan er 18 met een elektrische wagen naar het werk komen. Ze komen allemaal op ongeveer hetzelfde moment aan, en starten gelijktijdig met laden. Hoe voorkom je een stroompiek en overbelasting op het eigen net? En dat zonder grootschalige aanpassingen aan de huidige infrastructuur? Iets dat we allemaal graag vermijden, toch?

Helexia legt alle kaarten op tafel zodat u start met een juiste mobiliteitsstrategie, en vervolgens de juiste invulling hiervoor kiest. Hierdoor kunt u zorgeloos, efficiënt en schaalbaar voldoen aan de toenemende elektriciteitsbehoefte.

The future is smart

Onze unieke aanpak zorgt ervoor dat u kunt genieten van een op maat gemaakte totaalservice die aan al uw noden voldoet.

Eerst en vooral analyseren we grondig uw huidige situatie, en stippelen we een meerjarige strategie uit. Enerzijds brengen we de ‘total cost of ownership’ van uw huidig wagenpark in kaart. Vervolgens brengen we in kaart wat de impact hierop zou zijn, als u uw huidige vloot een op een zou vervangen voor groenere en duurzamere alternatieven. We kijken naar de nodige hoeveelheid auto’s, hoeveel laadpalen u kan en moet zetten, hoe u de nodige elektriciteit kan voorzien, enz. Dit stelt ons ook in staat om een berekening te maken hoe we uw wagenpark precies kunnen vergroenen.

Anderzijds onderzoeken we de mobiliteitsbehoefte van uw werknemers en sensibiliseren we over alle mogelijke oplossingen om onterechte misvattingen over groene mobiliteit te ontkrachten. Hoe voorzien we werknemers thuis van de nodige infrastructuur? Is het bereik niet te laag van een elektrische auto? Is de transitie en initiële investering niet te hoog? Op dit soort vragen geven we een duidelijk antwoord. Dankzij al deze inspanningen komen we tot een geoptimaliseerd cafetariaplan waar iedereen beter van wordt, een win-winsituatie voor werkgever én werknemer.

Vervolgens verzorgen we de levering én plaatsing van de laadpunten, zonder dat dit grootschalige infrastructurele veranderingen met zich meebrengt. Daarnaast zijn onze laadpunten uitgerust met slimme energie management software. Dit  stelt u in staat om piekbelasting te voorkomen en volledig grip te houden op uw vraag en aanbod naar (hernieuwbare) energie.

Heeft u reeds zonnepanelen? Of bekijkt u de mogelijkheden om uw stijgende energievraag in te vullen met eigen hernieuwbare energieproductie? Helexia voorziet dat de stroombehoefte van uw laadpunten vervuld kunnen worden met uw eigen hernieuwbare energie.

Innovatieve technologieën zoals Dynamic Load Balancing voorkomen een overbelasting op het net. Verder zien we toe op het onderhoud, reparatie en configuratie van de laadpunten. Bovendien werken we toe naar een optimale schaling van het aantal laadpunten. Systematisch werken we toe naar de maximale capaciteit van uw beschikbare laadplaatsen.

Hoe werkt het? Stel u begint met het plaatsen van vier laadpunten. Als de bezettingsgraad 60% overschrijdt, plaatst Helexia een nieuw aantal laadpunten bij.  Dit gaat zo door tot uw maximale capaciteit is bereikt. Geen wilde gokken van het aantal te plaatsen laadpunten, wel een logische en duidelijke opschaling.

En niet te vergeten…de financiering

Naast advies en implementatie, betekent een samenwerking met Helexia de keuze uit verschillende financieringsoplossingen. We kunnen instaan voor de volledige financiering van uw installatie, waardoor u zelf niet belast wordt met hoge investeringskosten.  Alle nodige informatie brengen wij tot bij u, zodat u de mogelijke financieringsoplossingen met elkaar kan vergelijken en een doordachte keuze kan maken.

Als u ervoor kiest dat Helexia investeert in de installatie, bespaart u in de meeste gevallen al vanaf het eerste jaar. Bovendien neemt Helexia de gehele verantwoordelijk over de prestaties van de installatie. Afhankelijk van de initiële investering, wordt u na een aantal jaar zelf eigenaar van uw laadpunten.

Dus waar wacht u nog op?

Kies voor een samenwerking met Helexia. U biedt het comfort, wij leveren de service.

Benieuwd hoe we dit in praktijk hebben omgezet? Lees hier de customer case van Immobel.