Versnel de zonne-energieovergang in Wallonië en Vlaanderen met Helexia.

Zonne-energie ontwikkelt zich snel in Wallonië en Vlaanderen en biedt aanzienlijke kansen voor bedrijven. Dankzij het RESA-programma en een financiering van 190 miljoen euro worden de infrastructuren gemoderniseerd om de integratie van zonnepanelen te vergemakkelijken. Helexia biedt oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven, waaronder turnkey-installaties, energieoptimalisatie, regelgevingsondersteuning en flexibele financieringsopties.

 
 Zonne-energie wordt steeds populairder in Wallonië en Vlaanderen. Dankzij het initiatief van RESA, met een financiering van 190 miljoen euro, worden de infrastructuren versterkt om een betere integratie van zonnepanelen in de elektriciteitsnetten mogelijk te maken. Deze evolutie opent de weg naar ongekende kansen voor bedrijven in deze regio’s, die niet alleen kunnen profiteren van hernieuwbare energie, maar ook aan hun wettelijke verplichtingen kunnen voldoen.

Versterking van de infrastructuren in Wallonië en zonneconformiteit in Vlaanderen 


In Wallonië heeft het RESA-programma als doel de installatie van nieuwe zonnecapaciteiten te vergemakkelijken door de infrastructuren te moderniseren. Dit betekent dat bedrijven nu zonnepanelen (PV) kunnen installeren zonder zich zorgen te maken over de beperkingen van de netverbinding.

In Vlaanderen is de situatie anders, maar even urgent. Tegen juni 2025 moeten duizenden bedrijven voldoen aan de verplichting om functionele zonnepanelen te installeren.

Voici la traduction en néerlandais :

Helexia komt in actie om deze kansen te maximaliseren door turnkey-oplossingen te bieden die bedrijven in staat stellen hun zonnepanelen effectief te installeren en te exploiteren. Wij zijn klaar om deze bedrijven te begeleiden, niet alleen om deze deadline te halen, maar ook om economische en ecologische voordelen te behalen.

Helexia: Oplossingen op maat van uw behoeften in Wallonië en Vlaanderen  

Helexia biedt diensten die specifiek zijn afgestemd op de lokale vereisten en de behoeften van bedrijven:  

  • Turnkey installatie van zonnepanelen: Onze teams begeleiden u bij het beoordelen van uw behoeften, het ontwerpen en de installatie van zonne-energiesystemen die zijn geoptimaliseerd voor uw locatie. In Wallonië profiteren we van de versterking van de infrastructuren om een soepele en efficiënte aansluiting op het netwerk te waarborgen. In Vlaanderen zorgen we ervoor dat uw installatie voldoet aan de nieuwe regelgeving voor juni 2025.  

  • Energieoptimalisatie: Naast de installatie helpt Helexia u om de rentabiliteit van uw investering te maximaliseren door energiemanagementtools en prestatiebewaking van uw zonnepanelen aan te bieden. Hierdoor kunt u in real-time de besparingen en energieproductie volgen, terwijl u bijdraagt aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet.  

  • Regelgevingsondersteuning: Of het nu gaat om te voldoen aan de verplichtingen in Vlaanderen of het profiteren van de voordelen van gemoderniseerde infrastructuren in Wallonië, wij begeleiden u door de administratieve en regelgevende procedures. Met Helexia bent u verzekerd van naleving van alle geldende wetgeving, terwijl u profiteert van de beste beschikbare technologieën.  

  • Flexibele financieringsoplossingen: In antwoord op de behoeften van bedrijven die willen investeren in zonne-energie, bieden we aangepaste financieringsmodellen aan, waaronder opties zoals Energy as a Service (EAAS), om een energieovergang zonder onmiddellijke financiële druk mogelijk te maken.

Op weg naar duurzame energie-onafhankelijkheid!  

Door Helexia te kiezen als partner voor uw zonneprojecten in Wallonië en Vlaanderen, kiest u voor bewezen technische expertise en een team dat zich richt op het optimaliseren van uw installaties. Wij helpen u juridische en technische uitdagingen om te zetten in duurzame economische kansen.

Wacht niet langer en onderneem actie!