Comfort-as-a-Service: hoe duurzaamheid en comfort hand in hand gaan

Het CaaS model van Helexia zorgt dat gebruikers van uw gebouwen genieten van optimaal comfort op duurzame wijze.

Gebouwen en de bouwsector zijn samen verantwoordelijk voor bijna 40% van onze totale globale CO2-uitstoot! De sector is door de Europese Unie geïdentificeerd als één van de sleutelsectoren voor het behalen van de gestelde klimaatdoelstellingen. Maar hoe duurzaam te bouwen, zonder perse ook duurder te bouwen?

De doelstellingen die we moeten realiseren staan vast: een CO2-reductie van minstens 55% tegen 2030 en klimaatneutraliteit tegen 2050. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn al duurzame oplossingen beschikbaar voor projectontwikkelaars, bouwpromotoren, gebouweigenaars, facility managers, enz. De vraag is dus niet “hoe” we duurzame actie gaan ondernemen, maar “wanneer”.

Bovendien wordt de wetgeving alsmaar strenger om de gevolgen van de klimaatopwarming zoveel mogelijk in te perken. Duurzamer bouwen speelt een belangrijke rol om een klimaatneutrale toekomst te garanderen. Echter zijn duurzame maatregelen ook berucht om de hoge kosten die ze met zich meebrengen. Gelukkig is dit niet altijd het geval.

Comfort-as-a-Service, of kortweg CaaS, verbetert de energieprestaties van uw gebouwen en garandeert optimaal comfort zonder hoge kosten.

Wat is Comfort-as-a-Service?

Comfort binnen gebouwen is belangrijk voor het welzijn en de productiviteit van de aanwezige personen. Ongeveer 90% van onze tijd brengen we binnen door en er zijn tal van factoren die bijdragen aan ons comfort: licht, ventilatie, temperatuur, hoeveelheid verse lucht en luchtvochtigheid.

Bij traditionele diensten betaalt u voor de installaties die dit comfort moeten leveren, het energieverbruik van deze installaties én het onderhoud. Deze kosten kunnen soms verrassend hoog oplopen. Dankzij CaaS van Helexia, daarentegen, weet u exact hoeveel u betaalt voor het gewenste comfort in uw gebouw.

Het CaaS model van Helexia zorgt dat gebruikers van uw gebouwen genieten van optimaal comfort op duurzame wijze. Tegelijkertijd bespaart u geld, tijd en moeite.

Traditionele diensten vs. Comfort-as-a-Service

Om de unieke voordelen van CaaS duidelijk voor te stellen, geven we de verschillen weer tussen traditionele diensten en Comfort-as-a-Service.

X Leveranciers kiezen uit alle soorten mogelijkheden en u moet rekening houden met alle soorten voorzieningen (verwarming, airco, ventilatie, verlichting, enz.)✔️ Uit ons ruime netwerk van leveranciers en installateurs koppelen we diegenen die het best bij uw bedrijf en ambities passen
X Er is geen focus op comfort van de verbruikers (personeel, bezoekers, bewoners, enz.)✔️ Onze experten analyseren en optimaliseren het gebruik van uw gebouw met een energiestudie
X Vaak zijn er hogere energiekosten dan vooropgesteld en bij onvoorziene omstandigheden moet u dit zelf opvangen✔️ We installeren en beheren alles in uw plaats, én u weet op voorhand hoeveel u betaalt voor de gewenste resultaten (zonder meerkosten)
X U draagt de grootste verantwoordelijkheid, niet de installateurs✔️ Als we er niet in slagen om de vooropgestelde resultaten te realiseren, betalen we u een vergoeding voor het geleden ongemak.

CaaS voor nieuwbouw

Goed begonnen is half gewonnen. Implementeer CaaS in uw nieuwbouwprojecten en zorg voor future-proof gebouwen. De klimaatnorm voor (nieuwe) gebouwen worden alsmaar maar strenger, maar met Caas gaat u toekomstgericht en duurzaam aan de slag.

Ook in dit geval heeft u zekerheid over uw energiekosten, garanderen we optimaal comfort en staan we in voor het onderhoud van uw installaties. Met CaaS bouwt u mee aan een klimaatneutrale toekomst zonder bijkomende investering.

Klaar om uw gebouwen future-proof te maken?

Benieuwd hoe CaaS u vooruit kan helpen of zit u nog met vragen? Herbekijk hier onze webinar, gratis en on-demand.