Helexia ontvangt de ‘TOP 10 Climate Change Solution Provider’ Award van het Environmental Business Review

Helexia, leider op het gebied van hernieuwbare energiediensten, baant de weg naar financieel succes door duurzaamheid en winstgevendheid te verenigen. Ontdek hoe we bedrijven begeleiden naar koolstofneutraliteit met aangepaste oplossingen, de Quick Carbon ID-analyse, het Strategisch Energieplan en een innovatief financieel model. Van operationele details tot het verminderen van de koolstofvoetafdruk, ga met ons mee naar een toekomst waar duurzaamheid leidt tot gedeelde welvaart, versterkt door strategische partnerschappen en een wereldwijde visie op koolstofneutraliteit.
Helexia, top 10, klimaatoplossingen, aanbieder, duurzaamheid, milieuvriendelijk, milieuvriendelijke oplossingen

Helexia: Pionier van Koolstofneutraliteit

CO2-neutraliteit voor bedrijven is niet alleen een doel – het is noodzaak. De uitdaging hierin ligt echter niet in het begrijpen van het belang ervan, maar in het uitstippelen van het pad om dit te bereiken. Deze opgave vereist financiële investeringen, geavanceerde technologieën, een nauwe betrokkenheid en strategische samenwerkingen met bedrijven en vastgoedeigenaren. Helexia is voorloper in de sector voor diensten op het gebied van hernieuwbare energie en neemt dus ook het voortouw met een duidelijk doel voor ogen – het begeleiden van sectoren zoals de detailhandel, F&B, vastgoed en logistiek, in het bereiken van CO2-neutraliteit. Het bedrijf onderscheidt zich door de focus te leggen op het herzien van bedrijfsactiviteiten in plaats van alleen maar de producten onder handen te nemen. Ze bereiken dit door op maat gemaakte technologieën voor hernieuwbare energie aan te bieden. Daarnaast ondersteunen ze bedrijven met de overgang om deze oplossingen naadloos te implementeren in hun bedrijf.

“Wij informeren bedrijven over de verwachtingen van klanten en overheidsinstanties op het gebied van milieuduurzaamheid, in plaats van hen alleen te informeren over het belang van CO2-neutraliteit”, zegt Levi Mariën, Country Director van Helexia België.

De dienstverlener op het gebied van hernieuwbare energie biedt klanten een uitgebreid begrip van de marktdynamiek, wettelijke autorisaties, de alsmaar veranderende consumentengewoonten en legt effectieve strategieën uit om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit partnerschap begint met het informeren van belanghebbende zakenpartners over de noodzaak van decarbonisatie, naast de tastbare fiscale beloningen die het kan opleveren als het goed wordt uitgevoerd.

Workshop Quick Carbon ID

De Quick Carbon ID-analyse staat centraal in de aanpak van Helexia. Het is een diagnostisch hulpmiddel waarmee de oorsprong van de energie-uitstoot eenvoudig wordt vastgesteld. Na deze evaluatie krijgt het bedrijf een uitgebreide workshop. Tijdens deze sessie wordt er dieper ingegaan op deze bevindingen en worden de juridische, fiscale en wettelijke manieren naar het verminderen van de CO2-voetafdruk onderzocht. Deze workshops zijn van cruciaal belang om betrokken partijen in staat te stellen om de vele voordelen van duurzaamheid te begrijpen en daarbij een stappenplan met mijlpalen op te zetten om CO2-neutraliteit te bereiken. Hiermee kom je als bedrijf ook geloofwaardiger over, creëer je een onverslaanbaar klantvertrouwen en pak je een marktvoorsprong. Daarbij is het ook nog eens zeer kosteneffectief.

Strategisch Energieplan: Kritisch Advies

Helexia gaat een stap verder met hun ‘Strategisch Energieplan’ door bedrijven te helpen de vooraf gestelde doelen te bereiken. In dit stappenplan wordt er kritisch gekeken naar de bedrijfsactiviteiten en worden richtlijnen gegeven voor het gebruik van optimale hernieuwbare elektriciteit voor een betere energie-efficiëntie. Deze alternatieven omvatten installaties van zonnepanelen, geothermische oplossingen voor infrastructurele isolatie en geavanceerde e-mobiliteit voor logistieke en transportbehoeften. Om meer duidelijkheid te creëren, presenteert Helexia een financieel rapport met een gedetailleerd overzicht van de kosten van het toepassen van deze groene oplossingen, met aandacht voor de huidige en potentiële bedrijfsstrategieën. Elke stap is ontworpen om deze bedrijven naar CO2-neutraliteit te begeleiden, alles terwijl het verwachte rendement op de investering wordt getoond.

Financiering door derden: De oplossing van Helexia

Helexia biedt tevens een oplossing voor degenen die twijfelen over de financiering van deze duurzame initiatieven – financiering door derde partijen. Met behulp van een losstaand financieringsmodel investeert Helexia in infrastructuur en de ontwikkeling van bijvoorbeeld zonnepanelensystemen. Helexia levert vervolgens de opgewekte elektriciteit aan bedrijven tegen scherpe tarieven in het kader van een energieprestatiecontract (EPC). Dit model zorgt ervoor dat alles betaalbaar is en maakt Helexia eindverantwoordelijk voor de vooraf beloofde besparingen en dat er echte decarbonisatie plaatsvindt. Helexia helpt bedrijven van alle groottes bij hun duurzame transitie. Zo heeft de facility manager van een grote winkelketen de expertise van Helexia gebruikt om het bestuur te overtuigen van de voordelen van decarbonisatie, wat resulteerde in de implementatie van zonne-energie infrastructuur, ondanks de financiële tekortkomingen. Op dezelfde manier werken veel mkb-bedrijven samen met de dienstverlener op het gebied van hernieuwbare energie en gebruiken ze de ‘Energie handleiding’ – een verkorte versie van het Strategisch Energieplan – als een tastbare verklaring van hun groene betrokkenheid.

Helexia en Voltalia: Wereldwijde Energie Alliantie

Het wereldwijde bereik en aanpassingsvermogen van Helexia blijkt uit haar status als zelfstandige dochteronderneming van Voltalia Group, een grootmacht op het gebied van duurzame energie die in 20 landen actief is. Helexia beschikt over een uitgebreid netwerk van meer dan 500 experts en breidt haar diensten uit over drie continenten. Hierdoor kan Helexia flexibel inspelen op de energie-uitdagingen en energie-eisen waar internationale bedrijven tegenaan lopen. Dit stelt bedrijven in staat om gebruik te maken van algemene diensten voor meerdere bedrijfsvestigingen terwijl ze tegelijkertijd besparen op onderhandelingsuren, kosten en uitvoeringstijd door het opstellen van één enkele algemene overeenkomst. De dringende wereldwijde noodzaak om CO2-neutraliteit te bereiken blijft het hoofddoel. Helexia is en blijft de trouwe bondgenoot die bedrijven – en op grotere schaal, de wereld, – naar een betere en duurzame toekomst begeleidt.

Wij informeren bedrijven over de verwachtingen van klanten en overheidsinstanties op het gebied van milieuduurzaamheid, in plaats van hen alleen te informeren over het belang van CO2-neutraliteit.