Helexia helpt u boetes te vermijden met betrekking tot de verplichte installatie van zonne-energiecentrales

Helexia helpt bedrijven met een hoog elektriciteitsverbruik om te voldoen aan de verplichte installatie van zonne-energiecentrales en zo boetes te vermijden. Ontdek hoe zonne-energie niet alleen wettelijke naleving garandeert, maar ook kosten bespaart en uw merkimago verbetert.

De energietransitie is niet langer alleen een kans om uw CO2-uitstoot en energiekosten te verlagen, het is een verplichting en de financiële sancties zullen binnenkort in werking treden (juni 2025).

Tegenwoordig staan bedrijven die meer dan één gigawatt (GW) elektriciteit per jaar verbruiken onder druk om duurzamere handelingen te omarmen. Een van de meest effectieve oplossingen is de installatie van zonne-energiecentrales op hun locaties, wat een cruciale rol speelt. Deze maatregel is niet alleen gunstig voor het milieu, maar is ook een wettelijke verplichting geworden in sommige regio’s, zoals Vlaanderen, waar bedrijven met een hoog elektriciteitsverbruik nu moeten voldoen aan een strikte regelgeving.

Helexia for Brouwerij the Musketeers

De voordelen van het installeren van zonne-energiecentrales

  • Verlaging van de energiekosten: Zelf energie produceren met zonne-energiecentrales kan de elektriciteitsrekeningen aanzienlijk verlagen. Met bijna 1800 geïnstalleerde zonne-energiecentrales heeft Helexia aangetoond dat deze oplossing niet alleen winstgevend maar ook duurzaam is op de lange termijn.
  • Verbetering van het imago van uw merk: Het aannemen van verantwoorde energiepraktijken stelt bedrijven in staat hun merkimago te versterken door hun betrokkenheid bij duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering te tonen.
  • Energieonafhankelijkheid: Zonne-energie stelt bedrijven in staat hun afhankelijkheid van traditionele energieleveranciers te verminderen en zich te beschermen tegen prijsschommelingen op de markt.
  • Naleving van regelgeving: In bepaalde regio’s, zoals Vlaanderen, is het installeren van zonnepanelen nu verplicht voor bedrijven met een hoog elektriciteitsverbruik. Het niet naleven van deze verplichtingen kan leiden tot aanzienlijke financiële sancties.

Sancties en boetes bij niet-naleving

In Vlaanderen is de regelgeving duidelijk: bedrijven die meer dan 1 GW elektriciteit per jaar verbruiken en geen zonnepanelen hebben geïnstalleerd, lopen het risico op sancties. Deze boetes kunnen oplopen tot honderdduizenden euro’s, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en het niveau van het verbruik.

Naast boetes kan het niet naleven van deze verplichtingen ook andere gevolgen hebben:

  • Verslechtering van de relaties met de autoriteiten: Het niet naleven van de regelgeving kan leiden tot meer toezicht van lokale en regionale autoriteiten, waardoor toekomstige onderhandelingen of vergunningsaanvragen moeilijker kan worden.
  • Impact op de concurrentiepositie: Bedrijven die geen gebruik maken van hernieuwbare energie lopen het risico hun concurrentiepositie te verliezen, vooral ten opzichte van concurrenten die de energietransitie wel hebben omarmd en daardoor profiteren van een beter imago en lagere energiekosten.
  • Verlies van subsidies en steun: Sommige overheidssteun en subsidies zijn afhankelijk van het nemen van duurzame maatregelen. Het niet installeren van zonnepanelen kan bedrijven deze essentiële financiering onthouden.

Voor bedrijven die meer dan 1 GW elektriciteit per jaar verbruiken, is de installatie van zonne-energiecentrales dus geen optie meer, maar een noodzaak. Helexia, met haar expertise in het beheer van bijna 1800 zonne-energiecentrales, staat klaar om deze bedrijven te ondersteunen bij hun energietransitie. Dit helpt hen niet alleen om te voldoen aan de geldende regelgeving, maar ook om er economisch en ecologisch voordeel uit te halen.

Investeren in zonne-energie vandaag betekent zorgen voor een duurzame en concurrerende toekomst, terwijl u boetes vermijdt en uw merkimago verbetert. Laat boetes en sancties uw bedrijf niet in gevaar brengen. Kies voor zonne-energie en maak de keuze voor duurzaamheid met Helexia.

Neem vandaag nog contact met ons op om de installatie van uw zonne-energiecentrale op tijd te garanderen en boetes te vermijden !

Helexia for Viamar