Enquête: Is uw bedrijf groen? Door Helexia

Bent u benieuwd hoe duurzaam uw bedrijf is op dit moment? Vul dan onze enquête in en ontdek het binnen enkele seconden! Samen worden we groener

Hoe groen is uw bedrijf?

Bent u al een tijdje bezig met duurzaamheid binnen uw bedrijf of bent u er juist nog niet aan gestart? Het is altijd leuk om eens te testen hoe groen uw bedrijf is. U komt daar niet alleen de huidige status mee te weten, maar ontdekt ook waar er nog verbeterpunten zijn. Ontdek onze duurzaamheid enquête!

Ga naar de enquête

Groene enquête

Nu de EU streeft naar klimaatneutraliteit in 2050 en de Europese wetgeving hier steeds meer op wordt aangepast, kunnen bedrijven niet meer blijven stilstaan.

De doelstelling van toekomstige wetten is een netto vermindering van de CO2-uitstoot met ten minste 55% tegen 2030. Bedrijven kunnen binnenkort dus niet anders dan hun CO2-uitstoot verminderen.

Tegelijkertijd zijn de energieprijzen sterk gestegen. Bedrijven staan dus voor een dubbele uitdaging: een ecologische en een economische druk. Om u te helpen heeft Helexia een duurzaamheidsvragenlijst ontwikkeld.

Onze missie is het begeleiden van bedrijven in de energietransitie en het verbeteren van hun energieprestaties. Vermindering van uw CO2-uitstoot betekent ook vermindering van uw energierekening!

De eerste stap is uiteraard om te weten te komen waar u momenteel staat. Dit doen we aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Wij brengen voor u alle actiepunten in kaart die u helpen om een koolstofarm bedrijf te worden.

Door onze analyse van uw vragenlijst kunnen we bepalen hoe we uw energieprestaties kunnen optimaliseren door middel van duurzame maatregelen en CO2-reductie. U profiteert van een dubbel positief effect op het milieu en de economie.

Resultaten van de enquête

Onze enquête is zo opgebouwd dat uw bedrijf in één van de vier doelgroepen terecht kan komen:

  • Green junior: helaas, er is echt nog werk aan de winkel. U heeft nog geen duidelijke acties ondernomen om uw bedrijf groener te maken. Niet getreurd, Helexia kan u hier perfect bij ondersteunen!
  • Green starter: er is een goed begin. U heeft al de eerste stappen, of toch plannen, ondernomen om duurzaamheid voorop te nemen.
  • Green challenger: good job! U bent al goed op weg om een koolstofneutraal bedrijf te worden. Aarzel niet om Helexia te vragen voor verdere ondersteuning.
  • Green master: u nadert de perfectie. U bent al langere tijd bezig met concrete acties om uw bedrijf groener te maken en dat kunnen alleen maar toejuichen.

Nog niet helemaal waar u wil zijn?

Valt het resultaat van de enquête toch wat tegen? Geen paniek! Bij Helexia helpen we u graag om de juiste stappen te zetten naar een groenere toekomst.

Samen realiseren we de energietransitie van uw bedrijf. Hoe? Helexia begeleidt u stapsgewijs met een grondige strategie, duurzame energieoplossingen en uitgebreide diensten.

  1. Samen creëren we de juiste energiestrategie, aangepast aan uw bedrijfssituatie.
  2. Onze energieoplossingen maken uw bedrijf future-proof en creëren een positieve impact.
  3. Dankzij efficiënt energiebeheer en nauwkeurige opvolging werkt u zorgeloos verder.

Wist u trouwens dat u ook met een klein budget bij ons terecht kan? We voorzien derdepartijfinanciering waarbij Helexia instaat voor de investering, zodat u uw budget kan houden om uw bedrijf verder uit te bouwen. Interesse? Neem gerust een kijkje in ons aanbod of neem contact met ons op. We helpen u en uw bedrijf graag verder en wie weet behaalt u binnenkort een betere score in onze enquête!