Business Center Hoevenen wordt eerste CO₂-neutraal regionaal bedrijvencentrum

Het Business Center Hoevenen onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid. Ontdek hoe ze, met de hulp van Helexia Belgium, erkend zijn door nationale media.
Tim Engels, Sareno Sleymer, Jan Viroux en Rik Frans voor de gebouwen van Business Center Hoevenen.

Een toonaangevend project in een ecologische context

In Hoevenen hebben Tim Engels en Sareno Sleymer hun durf omgezet in actie. Ze hebben een zakencentrum gerevitaliseerd om het een symbool van CO₂-neutraliteit te maken. Dit zal zowel profiteren van de 12 aanwezige bedrijven als van de hele wijk die binnenkort kan profiteren van de nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen.

Erkenning voor dit lokale initiatief

De media “Gazet van Antwerpen” en “Nieuwsblad” hebben deze uitzonderlijke stap in het belang van het milieu benadrukt, waarbij ook de essentiële rol van Helexia in de verwezenlijking ervan wordt benadrukt.

Helexia België: Een complete partner voor een succesvolle energietransitie.

Het kiezen van Helexia Belgium als partner was bepalend. Gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven van A tot Z in hun energietransitie, heeft Helexia de strategie opgesteld en de implementatie ervan georkestreerd om de CO₂-neutraliteit van het centrum te bereiken. Onder de concrete acties: de installatie van 350 zonnepanelen, de invoering van LED-verlichting, het versterken van de isolatie, de installatie van een warmtepomp, onder andere innovaties.

Jan Viroux, mede-oprichter van Helexia Belgium, verklaarde in de pers: “Investeren in duurzaamheid is een must. Hoewel dit aanvankelijk duur kan lijken, biedt de energietransitie bedrijven de kans om hun energiekosten en CO₂-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Bij Helexia zijn we meer dan alleen adviseurs: we zijn architecten, ondernemers en we zorgen ook voor onderhoud en financiering.”

Naar een steeds groenere toekomst

Burgemeester Rik Frans heeft ook zijn trots geuit: “Stabroek is vereerd het eerste volledig CO₂-neutrale zakencentrum in de regio te huisvesten. We dringen er bij andere ondernemers op aan zich te laten inspireren door wat Tim en Sareno in drie jaar hebben bereikt. Hun realisatie is niet alleen indrukwekkend, maar dient ook als een vonk voor anderen.”


Als u ook dichter bij CO₂-neutraliteit wilt komen om uw energiekosten te verlagen en te voldoen aan de EU-doelstellingen voor CO₂-reductie, neem dan contact met ons op.