U heeft niet veel tijd meer om te voldoen aan de verplichting voor zonnepanelen!

Wetgeving​

Energietransitie is verplicht!

De wetgeving laat u binnenkort geen keuze meer.

De wetgeving van de Europese Unie streeft ernaar de CO2-uitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen. 45% van alle energie moet dan uit hernieuwbare bronnen komen + CO2 Belasting → Vanaf 2027
Contact

Besparingen

Onze klanten besparen tot wel 85% meer!

CO2-uitstoot verminderen is ook positief voor uw energierekening.

Uw bedrijf ondersteunt dan niet alleen het milieu, maar het is ook een goede kans om drastische besparingen te realiseren voor uw bedrijf. Wij nemen u stap voor stap mee in de bespaarmogelijkheden.
Contact

Marktpositie

Het is niet alleen een kwestie van imago

70% van de consumenten kiest voor duurzame merken.

De duurzaamheid van uw bedrijf heeft impact op uw imago, uw klanten, uw leveranciers (scope 3) en uw toekomstige mogelijkheid voor leningen en krediet bij banken.
Contact
zonne-energiecentrales
0

Vlaanderen 2025 : Verplichting Zonnepanelen

Vanaf 30 juni 2025 zal Vlaanderen eisen dat alle gebouwen die meer dan 1 GWh elektriciteit per jaar verbruiken, fotovoltaïsche zonnepanelen of andere hernieuwbare energietechnologieën installeren. Deze maatregel geldt voor productiebedrijven en andere grote energieverbruikers, inclusief openbare gebouwen met een jaarlijks verbruik van meer dan 250 MWh.

De eisen zullen toenemen :

  • Vanaf 2025: Installatie van minimaal 12,5 Wp per m² dakoppervlak.
  • In 2030: Verhoging tot 18,75 Wp per m² dakoppervlak.
  • In 2035: Uitbreiding naar 25 Wp per m² dakoppervlak.

 

Eigenaren en langdurige gebruikers van de betreffende gebouwen moeten de installatie voorbereiden die geschikt is voor de grootte van hun daken om aan deze eisen te voldoen. Dit is ook een gelegenheid om over te schakelen naar een warmtepompsysteem dat wordt aangedreven door zonne-energie om de koolstofbelasting vanaf 2027 te vermijden.

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) zal toezicht houden op de naleving van deze regels en zal gegevens opvragen over de dakoppervlakte en het elektriciteitsverbruik, die de betrokken partijen binnen 60 dagen moeten verstrekken. Uitstel tot vijf jaar kan worden verleend voor gebouwen die gesloopt worden of waarvan het dak gerenoveerd wordt.

Bereid uw bedrijf voor op de toekomst met duurzame oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe deze regelgeving u beïnvloedt en om onze oplossingen te ontdekken.

MW geïnstalleerd
0
GWh geproduceerd
0
K TCO2 vermeden
0

Contacteer Ons

Onze Klanten Aan Het Woord

‘Door de hulp van Helexia hebben we zonder investering een PV-project gerealiseerd waardoor een groot deel van onze winkel draait op groene energie. De communicatie en de installatie van het systeem is op een uitstekende manier verlopen.'
Marco Van Ende
Albert Heijn
'De samenwerking met Helexia was een groot succes, we produceren nu meer groene energie dan wat onze klanten verbruiken. Van Wellen Group heeft dankzij Helexia een grote stap genomen in de richting van CO2-neutraliteit.’
Jan De Block
Van Wellen Group
'Zeer tevreden over de afwerking en de manier van werken met Helexia.'
Filip Sneyers
BMW Sneyers