Auchan – ISO 50001

Auchan Setúbal werd, in samenwerking met Helexia, de eerste winkel in de groep die de ISO 50001-certificering behaalde voor zijn energiebeheersysteem. Via verschillende milieu-initiatieven heeft de winkel zijn elektriciteitsverbruik tussen 2014 en 2019 met 17% verminderd, waardoor zijn inzet voor duurzaamheid is versterkt.
auchan-logo

Projectdetails

Klant: Auchan

Datum: 2021

Locatie: Setubal, Portugal

img-auchan-setubal
Bedrijfsbeschrijving

Auchan is een multinationaal detailhandelsbedrijf dat bekend staat om zijn keten van hypermarkten en supermarkten. De Auchan-winkel in Setúbal heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door als eerste van de groep een energiemanagementsysteem te implementeren, met hulp van de energiemultinational Helexia.

Beschrijving van de dienst

Dit systeem is gecertificeerd volgens de ISO 50001-norm voor energiemanagementsystemen. De afgelopen jaren heeft de Setubal-winkel verschillende milieu-initiatieven geïmplementeerd die hebben geresulteerd in een opmerkelijke vermindering van het elektriciteitsverbruik met 17% tussen 2014 en 2019. Deze certificering toont de toewijding van de winkel aan om voortdurend zijn energie- en milieuprestaties te verbeteren, door deze te integreren in het algemene management van het bedrijf.

“Helexia is naar voren gekomen als een bevoorrechte partner die een van onze belangrijkste uitdagingen oplost, namelijk zelfconsumptie, en ons in staat stelt een duurzamer gebouw te realiseren.”