Thermal Products – ISO 50001

Thermal Products, een dochteronderneming van de Dana-groep en leider op het gebied van warmtewisselaars, heeft Helexia de opdracht gegeven om een energie-audit uit te voeren om de ISO 50001-certificering te behalen. Deze audit maakte het mogelijk om een nauwkeurige energiebeoordeling van de site op te stellen en verbeteringen voor te stellen om de energie-efficiëntie te optimaliseren, wat de certificering vergemakkelijkte.
thermal-products-logo
 

Projectdetails

Klant: Thermal Products

Datum: 2022

Locatie: Frankrijk

img-thermal-product
Bedrijfsomchrijving
Thermal Products, een dochteronderneming van de Dana-groep, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van auto-onderdelen en staat bekend als een marktleider in de productie van warmtewisselaars voor de auto-industrie.
Dienstomschrijving
Het team van Helexia-experts heeft een grondige, preliminaire energie-audit uitgevoerd voor Thermal Products ter ondersteuning van hun ISO 50001-certificering. Deze audit verschafte een realistisch beeld van het energieprofiel van de site, inclusief een referentie-energieberekening die nodig was voor het certificeringsproces.

De audit volgde het industriële energie-auditschema van Helexia, bestaande uit vier belangrijke stappen: afbakening en documentanalyse, technische sitebezoek door onze energie-experts, modellering van het energieverbruik en de energiehuishouding, en tenslotte de terugkoppeling en presentatie van het actieplan.

Na de audit heeft Helexia verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie voorgesteld en Thermal Products geholpen bij het opstellen van hun energiereview, wat leidde tot het verkrijgen van de ISO 50001-certificering.

"De ISO 50001-begeleiding van Helexia heeft Thermal Products in staat gesteld om de ISO 50001-certificering zeer snel te behalen. Dankzij een aanpak die dynamisme, educatie en technische expertise combineert, heeft Helexia ervoor gezorgd dat onze site met volledige gemoedsrust gecertificeerd kon worden."