Immobel

Immobel, de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar in België, zocht een oplossing om elektrisch laden mogelijk te maken bij een kantoorcomplex in Hoeilaart.
Immobel - Logo Helexia

Voor Immobel is een duidelijke toename voelbaar in elektrisch rijden, waardoor er de nodige laadinfrastructuur voorzien moest worden om efficiënt en schaalbaar aan deze toenemende vraag te voldoen.

De nodige ruimte voor het plaatsen van laadpunten was beschikbaar, waardoor Immobel op zoek ging naar een geschikte partner die een totaalservice kon leveren. Enter Helexia.

Uniek terugverdienmodel

Om te voorzien in de vraag van Immobel, voorzag Helexia in een slimme laadoplossing bestaande uit laadpalen en energie management software. Het gehele project werd opgezet onder volledige financiering vanuit Helexia. Op deze manier heeft Immobel geen eigen investeringskosten, of risico op de installatie en onderhoud.

Slim schalen

De hoeveelheid geplaatste laadpalen, gebeurde niet willekeurig. We schalen het aantal laadpalen op een logische en systematische manier. Zie het als een cirkel: We zijn begonnen met een initiële plaatsing van 4 laadpunten. Op het moment dat de bezettingsgraad 60% bereikt, wordt het aantal palen opgeschaald. Dit herhaalt zich tot de maximale capaciteit is bereikt van Immobel.

Daarnaast heeft Immobel gekozen voor private laadpunten. Op die manier heeft elke huurder een vaste parkeerplaats met een laadpunt, wat voor meer zekerheid zorgt. Maar het is perfect mogelijk om laadpunten ook openbaar beschikbaar te stellen zodat derden ze vrij kunnen gebruiken.

Dankzij slimme software en innovatieve technologieën zoals Dynamic Load Balancing, wordt overbelasting op het energienet voorkomen. Altijd controle op de energievraag en het aanbod.

Meer weten over Helexia’s oplossingen voor slimme e-mobiliteit? Lees er hier alles over.