Slimme mobiliteit

Een energiestrategie is onmisbaar in elk CSR-plan

De elektrificatie van onze energievoorziening wordt steeds meer een feit. Ook onze mobiliteit volgt eenzelfde trend. Om fiscaal aftrekbaar te blijven, moeten bedrijfswagens pas tegen 2026 emissie-vrij zijn. Maar ook nu al zijn elektrische auto’s vaak voordeliger dan klassieke wagens.

Door een slim mobiliteitsbeleid te voeren, kan u de CO2-uitstoot, en de mobiliteitskost van uw bedrijf significant verlagen. Dit vraagt echter meer dan simpelweg elektrische wagens leasen en laadpalen plaatsen. Willen uw werknemers wel een elektrische wagen? Zijn er die liever een fiets hebben? Hoeveel groener kan u uw vloot maken, zonder hogere kosten, maar mét tevreden werknemers? Wat met werknemers die thuis niet kunnen laden? Helexia helpt u met dit vraagstuk.

CONTACTEER ONS

Helexia’s strategische begeleiding

Voor we laadpalen plaatsen, maakt Helexia samen met zijn mobiliteitspartner, een grondige analyse van de CO2-uitstoot en de totale kost van uw huidige mobiliteitsbeleid. Helexia bekijkt samen met u welke opties er zijn om uw mobiliteit te verduurzamen. We doen dit in functie van uw huidige situatie, uw budget en uw energie-doelstellingen. We antwoorden op de vraag hoeveel werknemers bereid zijn hun auto in te ruilen, hoeveel klassieke auto’s er voorlopig moeten blijven, hoeveel laadpalen u kan en moet zetten, hoeveel u zal besparen, van waar u groene elektriciteit kan halen om de auto’s op te laden, tegen welke kost, etc….

Samenwerken met Helexia voor elektrische mobiliteit, betekent:

 • Grondig onderzoeken welke mogelijkheden er zijn
 • Een uitgebreide kosten/baten analyse van de verschillende oplossingen
 • Volledige ondersteuning van gedurende het gehele transformatieproject
 • Installatie van oplaadpunten op strategische locaties, zonder dat u hoeft te investeren
 • Lokaal geproduceerde, groene energie voor uw vloot
 • De nieuwste innovatieve software voor het beheer van uw mobiliteitsplan
 • Inkomsten uit het laadnetwerk dat wordt beheerd door de experts van Helexia
 • Dat u zich toont als verantwoordelijk en geëngageerd bedrijf

Bij Helexia krijgt u een echte strategische aanpak die een mobiliteitsaudit, een financiële en technische analyse combineert en die je in staat stelt om energie en geld te besparen.

Klaar deel uit te maken van een duurzame toekomst? Vraag ons om een vrijblijvende afspraak!

CONTACTEER ONS

TCO-analyse van uw huidige mobiliteitsplan

Hoeveel kost de mobiliteit van uw werknemers elk jaar aan uw bedrijf? Leasekosten, brandstofkosten, fleet management kosten, belastingen,… Geef maar toe, u weet het niet. Niet ongewoon, maar wel belangrijk om uw mobiliteit van morgen vorm te geven, zonder meer geld uit te geven dan vandaag.

Samen met zijn mobiliteitspartner brengt Helexia in kaart wat de totale mobiliteitskosten zijn binnen uw bedrijf. We doen een analyse van de voertuigen en het huidige mobiliteitsgedrag in uw onderneming. We combineren dit met een onderzoek naar de mogelijkheden die er zijn, gegeven de woonplaats, thuissituatie, motivatie etc van uw medewerkers. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek maken we verschillende voorstellen om de mobiliteit van uw bedrijf en medewerkers te vergroenen.

Daarin bekijken we naast het overschakelen op elektrische auto’s, ook het aanbieden van moderne mobiliteitsoplossingen zoals elektrische fietsen, deelwagens, Mobility as a Service, etc. Bepalen hoeveel laadpalen u nodig hebt, de installatie van de laadpalen en de financiering ervan, is slechts een stap in het traject.

Private of publieke laadpalen

Eens we weten hoeveel laadpalen u nodig heeft, bekijken we hoe u deze infrastructuur best gebruikt. Laat u enkel personeel laden, of stelt u de laadpalen ook open voor derden. Van waar haalt u de elektriciteit die u middels de laadpalen zal leveren? Tegen welke kost? Hoeveel zal u besparen of verdienen met de laadpalen? Op al deze vragen biedt Helexia u een duidelijk antwoord.

Met de juiste configuratie aan laadpalen kan u zeker zijn van het volgende:

 • U motiveert werknemers om voor duurzame mobiliteit te kiezen met elektrische auto’s en fietsen
 • U onderscheidt uw bedrijf van de concurrentie met uw groen imago
 • U zal geld uit te sparen zonder eerst een grote investering te doen

CONTACTEER ONS

Helexia ondersteunt zijn klanten van A tot Z in hun energiestrategie. Ontdek drie oplossingen die over het algemeen een aanvulling vormen op een aanpak voor het elektrificeren van een vloot van elektrische voertuigen op de werkplek:

Ready for the future?

Neem dan meteen contact op met een van onze experts!

MAAK EEN AFSPRAAK

Elektrische mobiliteit

Vervolgens krijgt u een duidelijk beeld van de investeringen, besparingen, uitvoeringstijd en welke oplossingen al dan niet passend zijn voor uw bedrijf.

Elektrische mobiliteit

Onze aanpak is er een van ‘continue verbeteren’. We blijven de resultaten van de werken monitoren en voorzien ook de nodige training zodat jouw personeel.