De juiste energiestrategie voor uw bedrijf

Een energiestrategie is onmisbaar in elk CSR-plan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO of CSR ) is een concept waarbij bedrijven praktijken met een positieve sociale, economische en ecologische impact integreren in hun algemene strategie en zich ertoe verbinden deze te respecteren. Ze doen dit niet alleen om mee te werken aan een betere wereld, maar ook omdat het cruciaal is voor het voortbestaan van het bedrijf in de duurzamere wereld van morgen.

Aangezien de EU koolstofneutraal wil zijn tegen 2050, is er steeds meer regelgeving die een daling in CO2-uitstoot moet afdwingen. Ook steeds meer consumenten verwachten maatschappelijk verantwoord gedrag van de bedrijven waar ze klant zijn. Dit brengt steeds meer bedrijven ertoe om een energiebesparingstraject op te starten.

Om deze energietransitie voor uw bedrijf tot een succes te maken, stellen we samen met u een Strategisch Energie Plan op dat u stap voor stap begeleidt bij het realiseren van uw doelen omtrent CO2- en energiekostenbesparing.

CONTACTEER ONS

Analyse, advies en workshop

Voordat we uw Strategisch Energie Plan kunnen opstellen en uw energieverbruik kunnen verminderen, moeten we uw bedrijf tot in het detail kennen. De interne werking van uw bedrijf zal niet de enige te onderzoeken parameter zijn. Om een adequaat plan op te stellen, kijken we ook naar wat uw concurrenten doen, wat uw klanten verwachten, etc. Als eerste stap in uw energiebesparingstraject, bieden wij dan ook een workshop aan. De bedoeling van de workshop is om uw teams te sensibiliseren, te informeren en de energie-gerelateerde uitdagingen af te stemmen op de strategische doelstellingen van het bedrijf.

Hier is wat we doen voor en tijdens deze workshop:

 • Belangrijke informatie over uw bedrijf verzamelen
 • Het huidige energie-DNA van uw bedrijf bepalen
 • De aankomende veranderingen in uw sector bekijken
 • Bespreken wat uw concurrenten en pioniers in de sector doen
 • Het legislatieve kader omtrent energiebesparing voorstellen
 • De oplossingen om uw energieverbruik te optimaliseren voorstellen
 • Definiëren van uw energie-gerelateerde doelen en deze integreren in uw algemeen strategisch bedrijfsplan
 • Welke impact zullen deze veranderingen hebben op uw groei en resultaten?
 • Presentatie van de belangrijkste fasen van een energietransitie
 • Financieringsmogelijkheden
 • Eerste actieplan
 • Zodra deze belangrijke oefening is afgerond, stellen we in lijn met uw bedrijfsvisie concrete aanbevelingen op om uw energie doelstellingen te realiseren.

We houden rekening met huidige en toekomstige wetgeving, financiële mogelijkheden, sociale implicaties en technologische innovaties voor resultaten op lange termijn.

CONTACTEER ONS

Een energie strategie voor uw bedrijf

Helexia zorgt ervoor dat uw energiestrategie aangepast is aan uw situatie en doeltreffend is om uw strategische doelstelling te bereiken. Naast een goed begrip van deze doelen, uw visie en manier van werken, zullen we ook een energieaudit moeten uitvoeren.

De energieaudit zal ons de noodzakelijke informatie leveren voor het correct becijferen van de opportuniteiten, bedreigingen, investeringen en rendementen. We presenteren u het volledige verslag en prioriteren samen met u de aanbevolen acties.

Klaar om een echte energie- en duurzaamheidsstrategie voor uw bedrijf te implementeren? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

CONTACTEER ONS

De energieaudit als eerste stap om uw verbruik te optimaliseren

Verplichte audit of vrijwillige audit?

Of u nu een verplichte audit ( audit grote bedrijven, als onderdeel van een milieuvergunning, etc) wilt laten uitvoeren, dan wel een vrijwillige audit omdat u uw CO2-uitstoot en energiekosten wenst te minimaliseren, Helexia is dé partij die u nodig hebt.

Onze auditoren zijn gecertificeerd voor audits in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Dankzij hun uitgbreide kennis en multi-sectorale ervaring, leveren zij kwaliteitsvolle audits en energieadvies af. In Vlaanderen kan u hiervoor ook gebruikmaken van de KMO-portefeuille, waarvoor Helexia erkend dienstverlener is. De audit identificeert “quick wins” , maar ook geeft u ook een progressief transformatieplan, zodat u in uw eigen tempo de energietransitie kan maken.

De energie-audit is een essentiële stap en een noodzakelijke basis voor een intelligent energiebeheer in uw bedrijf. We gebruiken het om mogelijk energiebesparende maatregelen in kaart te brengen, te kwantificeren, en het rendement van verschillende opties te vergelijken. Samen met een stappenplan en financiële oplossingen maakt het deel uit van een Strategisch Energie Plan, dat uw onderneming zal helpen om relevant te blijven in het energiebewuste Europa van morgen.

Wilt u besparen op uw energiekosten en uw CO2-uitstoot reduceren met de hulp van een solide en betrokken partner? Contacteer ons dan onmiddellijk, we nemen binnen de 24 uur contact met u op.

Meer weten over energieaudits? Klik hier!

Energiestrategie voor het jaar 2030

De ontwikkelde energiestrategie zal niet alleen voor 100% matchen met de economische – en ecologische ambities van uw bedrijf. Het zal u ook helpen in het halen van de klimaatdoelstelling die de EU tegen 2030 wil bereiken (zie artikel). Onze experts volgen de laatste legislatieve veranderingen en innovaties op de voet, en zorgen ervoor dat u niet alleen werkt conform de doelstellingen van Europa, maar ook dat u een voorbeeldbedrijf wordt binnen uw markt.

Ready for the future?

Neem dan meteen contact op met een van onze experts!

MAAK EEN AFSPRAAK

energieaudit

Na uw akkoord maken we een duidelijk stappenplan voor de uitvoering van uw project en overlopen we de planning. U maakt ook kennis met het team dat uw project zal realiseren.

energieaudit

Er wordt een uitwisselingsvergadering georganiseerd om onze voorstellen te evalueren en bespreken ook de mogelijkheden van financiering.