Slim energiemanagement voor bedrijven

Actieplan

Op basis van een audit in uw bedrijf, stellen we een praktisch actieplan op waarmee u uw energieverbruik kan monitoren en verminderen.

Daarin staan de next steps, het nodige materiaal, de te ondernemen stappen en de mogelijke financiële steun die u van Helexia kan krijgen. Aan de hand van dat plan gaan we aan de slag.

Installatie

We installeren en configureren alle mogelijke middelen die uw bedrijf nodig heeft om succesvol aan energiemanagement te doen:

 • Meetapparatuur om het verbruik te registreren
 • Servers voor informatieopslag
 • Alarmsysteem en signalisatie om anomaliën te melden
 • Softwareplatform om alles te controleren en van op afstand te besture

De experts van Helexia installeren alles voor je en maken dat je meteen aan de slag kan. Bovendien maken we ook verdere opvolging gemakkelijker dankzij een monitoringplan op maat. Zo weet je steeds zeker dat alle prioriteiten op de juiste plaats staan.

CONTACTEER ONS

Onze energie-monitoring is een onmisbare tool voor continue verbetering en maakt een 360° benadering van uw site(s) mogelijk:

 • Overzicht van uw energiekosten en CO2-uitstoot
 • Vergelijking van uw verschillende sites
 • Continue verbetering van uw energie-efficiëntie
 • Real time management van uw verbruik
 • Benchmarking van uw verbruik t.o.v. andere bedrijven in de sector
 • Institutionele CSR-rapportage.

Beheer & opvolging

Voor het beheer van het nieuwe energiemanagement-systeem van uw bedrijf, hebt u de keuze:

 • U laat uw energieverantwoordelijke workshops volgen, waarin ze leren hoe het systeem werkt, waar ze moeten op letten en hoe ze de opvolging in goede banen leiden. Nadien doet ze zelf het energie-management
 • Helexia neemt het energiemanagement van uw hele bedrijf in handen, volgt alles op voor u, organiseert interventies waar nodig, en rapporteert regelmatig.

Duurzame energie voor bedrijven met ISO 50001

We helpen bedrijven met het implementeren van de normen uit ISO 50001, de standaard voor energiemanagement. Die laat toe om gestructureerd en geüniformeerd uw energieverbruik te meten en te verminderen.

Dankzij de ISO 50001 kunnen we uw bedrijf gemakkelijk opvolgen en snel bijsturen waar nodig.

Dankzij ons energiemanagement besparen onze klanten gemiddeld 8% op hun jaarlijkse energieverbruik . Onze huidige klanten besparen zo al 7 miljoen euro en 14.000 ton CO² per jaar.

Deze emissies komen overeen met:

jaarlijks elektriciteitsverbruik van 2.550 woningen
1.785.451.110 geladen smartphones
uitstoot van 3.025 auto’s per jaar

Overtuigd door intelligent energiebeheer in uw bedrijf. Wilt u meer informatie door te praten met een van onze experts? Neem contact met ons op, wij zullen u binnen 24 uur antwoorden.

CONTACTEER ONS

Ready for the future?

Neem dan meteen contact op met een van onze experts!

MAAK EEN AFSPRAAK

energie management

Vervolgens krijgt u een duidelijk beeld van de investeringen, besparingen, uitvoeringstijd en welke oplossingen al dan niet passend zijn voor uw bedrijf.

Er wordt een uitwisselingsvergadering georganiseerd om onze voorstellen te evalueren en bespreken ook de mogelijkheden van financiering.

energie management

Vervolgens krijgt u een duidelijk beeld van de investeringen, besparingen, uitvoeringstijd en welke oplossingen al dan niet passend zijn voor uw bedrijf.

Er wordt een uitwisselingsvergadering georganiseerd om onze voorstellen te evalueren en bespreken ook de mogelijkheden van financiering.

Helexia management energie