Skip to main content

CaaS: optimaal comfort in je bedrijf én een laag energieverbruik gegarandeerd!

Om minder energie te verbruiken in je bedrijfsgebouwen en te besparen op je facturen, kun je een energieprestatiecontract afsluiten. Dat garandeert een besparing op je energiefacturen. Maar wat als je een nieuwbouw wil plaatsen voor je bedrijf? Of wanneer je verhuist naar een nieuw pand dat je wil renoveren? Voor zulke situaties ontwikkelde Helexia Flanders haar dienst Comfort as a Service: jij bepaalt de graad van comfort die je wenst, Helexia zorgt voor de meest energie-efficiënte installaties en garandeert je het gevraagde comfort.

Laag energieverbruik garanderen, ook bij nieuwbouw of renovatie

“Bij een energieprestatiecontract voor een bestaand gebouw zijn er altijd een historisch verbruik en een huidige situatie die de basis vormen om een mogelijke besparing te berekenen en contractueel vast te leggen. Die gegevens zijn er niet wanneer je bouwt of renoveert,” vertelt Levi Mariën. Helexia past nu een mouw aan die situatie. In het verlengde van haar energieprestatiecontracten garandeert het ook bij nieuwbouwprojecten en renovaties een zo laag mogelijk energieverbruik met haar dienst Comfort as a Service. “Aan de basis van de dienst ligt het feit dat kmo-eigenaars door de bomen het bos niet meer zien wanneer het gaat over installaties,” legt Levi Mariën uit. “Bij een bouwproject moet je kiezen voor airco, verwarming, verlichting en verluchting. Veel bedrijfsleiders weten niet wat voor hen de beste oplossing is. Installateurs willen winst maken en stellen soms technieken die onnodig veel verbruiken.”

De juiste installaties voor een maximum aan comfort

Met die situatie in het achterhoofd werkte Helexia een alternatieve aanpak uit. “Een bedrijfsleider zoekt eigenlijk niet naar installaties voor zijn gebouwen, maar naar comfort. Je wil dat het 22 graden is tussen 8 uur en 18 uur, je wil dat er voldoende licht op de bureaus schijnt … zodat je mensen goed kunnen werken. Wij gaan op zoek naar wat in jouw situatie de meest interessante technieken zijn om dat comfort te garanderen: warmtepompen, warmtepompboilers, zonnepanelen, lichtstraten in combinatie met ledverlichting … Als je genoeg dakoppervlakte hebt, kun je je gebouw dankzij zonnepanelen, warmtepompen en energie-efficiënte verlichting zelfs CO2-neutraal exploiteren. We financieren al de materialen, installeren ze en zorgen ook voor het onderhoud op lange termijn. We betalen zelfs je energiefacturen! Jij betaalt alleen een vaste prijs voor het comfort dat je wenst. Wij zorgen ervoor dat de temperatuur, het licht en de luchtvochtigheid steeds goed zitten, en dat met energie-efficiënte installaties die weinig verbruiken.”

Voordelen voor je bedrijf

Het is een innovatieve aanpak die heel wat voordelen heeft voor de klant. Als klant weet je perfect wat je jaarlijks betaalt voor een gegarandeerd comfort. “Bij een klassieke installatie betaal je een machine, maar weet je niet op voorhand wat de verbruikskosten zijn of hoeveel je betaalt voor periodiek onderhoud of reparaties. Comfort as a Service biedt je een volledige ontzorging. Je bedrijf krijgt bovendien een ecologisch en energie-efficiënt imago. Tot slot hoef je minder tijd te besteden aan facility management, of minstens het beheer van je installaties. Die uren kun je elders nuttiger besteden. Indien gewenst kan Helexia zelfs je volledige facility management overnemen.”

Ben je van plan een nieuw bedrijfsgebouw te bouwen, of staat er een renovatieproject op til? Stop met zoeken naar de juiste installaties en schakel Helexia in om te zorgen voor al het nodige comfort in je gebouwen!

Bron: Comfort as a Service: optimaal comfort in je bedrijf én een laag energieverbruik gegarandeerd! | KMOinsider

Levi Marien

AANMELDEN
NIEUWSBRIEF

NIEUWS

Helexia Partnership AuchanNieuws
05/07/2021

Helexia tekent energie partnership met grote Europese retailer

Helexia tekent een strategisch energie partnership met een…
BlogHelexiaKMOBlog
02/07/2021

Met twee is makkelijker dan alleen: KMO’s moeten energie besparen

Met twee is makkelijker dan alleen: KMO’s moeten…
Nieuws
18/05/2021

Antwerpse verzekeringsmakelaar is eerste kmo met energie-efficiënt ESCO-contract

Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein (Open Vld)…